Вътрешният зам.-министър Маринов не е лъгал за възрастта на децата си

Нели Чолашка 29 ноември 2013 в 12:48 4233 2

Васил Маринов, Снимка: Николай Николов
Васил Маринов, Снимка: Николай Николов

 

Зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов не е декларирал неверни данни, докато е бил командирован като служител на ДАНС в Брюксел.

Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в отговор на въпрос от ГЕРБ вярна ли е информацията, че Маринов е декларирал невярно, че децата му са под 18 години и неправомерно е получил 12 хил. евро.

"Извършената проверка в ДАНС установи, че подадените от Васил Маринов ежемесечни декларации по чл. 6 от наредбата за командировъчни средства при задграничен мандат са коректно попълнени включително и по отношение на възрастта на неговите деца.

Става дума за допусната грешка от финансовата служба. Тя е поправена своевременно, като Васил Маринов лично е възстановил предоставените му средства следствие на тази грешка", обяви Йовчев.

Той е категоричен, че Васил Маринов никога не е попълвал документ с невярно съдържание и обвини депутатите от ГЕРБ, че се позовават на непроверени медийни публикации.

"Ако аз се позовавах на подобни публикации по адрес на моите предшественици, сега трябваше да произнасям тук тежки присъди", предупреди ги Йовчев.

По думите му държавата ни трябва да се гордее с такъв зам.-министър като Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!