Вандали изпочупиха парка и игрището в Старо Оряхово

OFFNews 18 април 2018 в 11:02 4579 0

Вандали изпочупиха парка и игрището в село Старо Оряхово, община Долни чифлик. Това се вижда от снимки, публикувани на фейсбук страницата на местното читалище "Пробуда".

Паркът и игрището бяха реновирани с европейски средства. Те са любимо място за разходка и спорт както на местните хора, така и за хиляди летовници, почиващи на базите в Шкорпиловци, където се намира най-дългият и един от малкото незастроени плажове между Бургас и Варна.

"Имаме много сериозен проблем с вандализма. През последните седмици изпочупиха всичко, а красивата беседка, която бе направена от доброволец са я съборили буквално преди два дни", каза пред OFFNews Лилия Транова, секретар на читалище "Пробуда" в Старо Оряхово.

Според нея най-вероятно вандалите са деца, но от районното управление в Долни чифлик не са ги открили.

"В Старо Оряхово нямаме дежурен полицай, а вечер не е осветено. Би трябвало да обикаля патрулка, защото тези хора явно по никакъв начин нямат страх да рушат", казва Транова.

Тя обясни и че е притеснена и се срамува как селото ще приеме гостите на традиционния танцов събор, който е съвсем скоро. Организатори на „Мегданско хоро на Гергьовден - 2018” са Община Долни чифлик, Кметството на с. Старо Оряхово и НЧ „Пробуда 1922 – Старо Оряхово“.

Основната цел на събора е представянето и запазването на уникалността на българските хора. На събитието се очаква да се включат фолклорни клубове и формации от цялата област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови