В училището с починала учителка учениците от 5. до 12. клас минават на онлайн обучение

Александра Маркарян 20 октомври 2020 в 11:05 6940 1

Учениците от пети до дванадесети клас включително от Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище от днес преминават на обучение в електронна среда, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева за OFFNews.

В същото училище от COVID-19 почина учителката по география Р. Р.*. След трагедията осмокласниците, на които тя е била класна, отказали да се върнат и да учат в клас. Тийнейджърите обвинявали себе си. С тях по наша информация работи психотерапевт.

Решението за преминаване към дистанционно обучение е взето съгласно заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев и ще продължи до 30 октомври.

Учениците от първи до четвърти клас продължават да учат присъствено.

23 са новодиагностицираните с COVID-19 в област Търговище, регистрирани в Националната информационна система към 19 октомври. 16 от тях са от община Търговище, 5 от Омуртаг, по един жител на общините Попово и Антоново. Един от заболелите е в болница, останалите са под домашна карантина. Сред карантинираните са двама ученици. Съучениците им също са в 14-дневна самоизолация. Паралелките им учат в електронна среда.

През денонощието в Търговище има двама починали болни от коронавирус - 66-годишна жена със сърдечно заболяване и жена на 74 г. с диабет. Те са били настанени в многопрофилната болница в града. 

От началото на пандемията до 19.10.2020 г. в областта са диагностицирани 522-ма души с COVID-19. Активните са 351, като 83 са в болница, а други 268 са на домашно лечение. Излекувани са вече 144 души. Общият брой на починалите е 27.

Не изписваме името на учителката по искане на семейството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

20.10 2020 в 11:32

Моите най-искрени съболезнования на близките на починалата учителка. Това е трагедия за много хора и ще нанесе травми, които ще се преодоляват с години. Още веднъж показва колко важна, отговорна и рискова е работата на учителите. Затова всички им дължим нашето уважение.
Но това не би трябвало да е топ новина - пускането на първа страница ми звучи като използване на трагедията на засегнатите. Отделно, че нагнетява напрежение, страх и паника, а това е последното, от което имаме нужда сега.
 
X

Да помогнем на украинските деца!