В Стара Загора арестуваха 26-годишен за заплахи към жена в социалните мрежи

OFFNews 29 юли 2023 в 18:47 9223 1

МВР Стара Загора

Снимка mvr.bg

Областната дирекция на МВР

Мъж на 26 години е установен и задържан за отправени заплахи в социалните мрежи към жена от Стара Загора, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жената е получила съобщение и е сигнализирала във Второ районно управление на полицията около 13:30 часа днес.

По случая под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 144 от Наказателния кодекс. Той предвижда наказание "лишаване от свобода" до три години за човек, "осъществил закана спрямо другиго с престъпление против неговата личност или имот и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му".

Пред БТА районният прокурор Таня Димитрова съобщи, че този случай не е свързан с малтретираното с макетно ножче 18-годишно момиче.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Vdj

30.07 2023 в 12:12

Второ районно управление в гр . Стара Загора защо не направиха нищо за закана за убийство на мен и цялото ми семейство отправена от бившия ми съпруг по телефона. Също за притежание на газов пистолет ,, Zoraki" , понеже не се водили газовите оръжия под отчет . Оправданието им беше, че било по телефона и не можело да се докаже , а само ако ни убие от София щели са изземат записите . Имаме и две жалби до районна и окръжна прокуратура и нямало видиш ли основание за страх от убийство. За кварталния на три чучура юг - защо спи и нищо не направи?!?!?! А тук просто за социалните мрежи веднага има взети мерки. Значи за едни има справедливост, за други не ! Срам ме е от правосъдната ни система и от този град също.
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков