В Стара Загора излизат на шествие в подкрепа на малтретираното 18-годишно момиче

OFFNews 29 юли 2023 в 18:03 4745 1

Стара Загора

Снимка wikimedia

Стара Загора

В Стара Загора организират шествие в подкрепа на обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче. Шествието е насрочено за понеделник от 18.00 часа.

По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора от днес е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо 26-годишния обвиняем.

Престъплението е от 26 юни, първоначално районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода.

По-рано днес министърът на правосъдието Атанас Славов призова прокуратурата да проведе пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес, съобщава БТА.

От прокуратурата заявиха, че случаят е с фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност. Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След нейното изготвяне екипът от прокурори ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки