Университетите, които ще приемат с матура (списък)

OFFNews Последна промяна на 15 март 2016 в 14:23 21130 4

Ректоратът на Софийския университет
Ректоратът на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

46 български университета ще приемат кандидат-студенти с оценки от матурите през 2016 година, съобщи Министерството на образованието и науката.

Информацията е актуална към 15 март. До началото на кампанията списъкът може да бъде допълнен и с още ВУЗ или университетски специалности, за които ще може да се кандидатства само с резултатите от държавните зрелостни изпити, без кандидатстудентски изпити.

Много университети ще продължат да провеждат и приемни изпити и при балообразуването оценките от техните приемни изпити ще са с по-голяма тежест от тази на оценките от матурите. Всяко висше училище публикува информация за балообразуването по специалности на сайта си или дава такава на място. Кандидатите за Софийския университет например могат да проверят балообразуването за съответната специалност ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2016 в 19:41

в повечето т. нар. "университети" няколко вървежни специалности влачат няколко десетки фиктивни хранилки. особено е видно в "алма ви матерна". следваща стъпка е да събират условно осъдени и пробирани...

15.03 2016 в 19:06

...за камилите изостанахме...

Не сме! Преди малко се чух с Едвин Сугарев, навит е човека. Искам - вика - само малко по-високо магаре, та да не ми се влачат краката в прахоляка. Утре отивам на посещение в една ферма за катъри. То не е точно магаре, но за наш Едвин един катър ако не можем да соигурим за къде сме?

15.03 2016 в 16:10

Тоест всеки, изкарал някак диплома за средно образование и пожелал вишо.

Уйо, за камилите изостанахме, ама за университети на задник от населението сме първи!

Що на задник ли? Еми още от комунизъма се знае, че у нас гъзовете са повече от главите. Това се разбра, когато проектираха завода за хартия в Белово на глава! Какъв дефицит беше!

Поздрав!

15.03 2016 в 14:30

46 български университета ще приемат кандидат-студенти с оценки от матурите през 2016 година, съобщи Министерството на образованието и науката.


ПЪЛНА СМРАД!

МНОГО ПО-ЛЕСНО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ДА НАПИШЕТЕ ИМЕНАТА НА ОСТАНАЛИТЕ 9, КОИТО НЕ СА В СПИСЪКА!
В БЪЛГАРИЯ ИМА 55 АКРЕДИТИРАНИ ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ.
46 СА В ТОЗИ СПИСЪК.
НЯМАМ КАКВО ПОВЕЧЕ ДА КАЖА.