Убиецът на Паоло: Вкъщи съм, чакам присъдата да влезе в сила

OFFNews 13 юли 2015 в 09:13 4103 2

"Тук съм и очаквам присъдата ми да влезе в сила", заяви Георги Сапунджиев, който на 2 юни 2014 г. в Стара Загора прегази 4-годишния Паоло. 

По думите на Сапунджиев той никога не е шофирал при употреба на алкохол, каквито бяха твърденията на прокурора по разследването. Според него излязлата в медиите информация, а именно, че има и няколко предишни пътно-транспортни произшествия, е лъжа.

Сапунджиев заяви, че съжалява за стореното, за това, което е причинил на почерненото семейство Иванови, както и на своето собствено семейство. 

Припомняме, че на първа инстанция обвиняемият получи три години и четири месеца затвор. На 5 март тази година обаче Апелативният съд в Пловдив постанови по-висока присъда за шофьора-убиец от 6 години затвор и осем години без шофьорска книжка. Това решение бе обжалвано от защитата на Сапунджиев, според когото решението на Апелативния съд е несправедливо и "има всички основания наказанието да бъде намалено под 3 години". 

Преди дни излезе и окончателното решение на Върховния касационен съд, който постанови 6 години „лишаване от свобода“ и 8 (осем) години „лишаване от право да управлява МПС“. Сапунджиев определи тази присъда като "безумна".

“За мен присъдата е безумна. Няма как да отричам, че този пътен инцидент се случи с мен. Аз управлявах автомобила, това са фактите. Съдът обаче категорично ме оправда, че инцидентът е станал на пешеходна пътека, а на Т-образно кръстовище”, заяви той пред БНТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!