Три дни преди голямото отваряне: в София организираха нелегално парти

OFFNews 27 февруари 2021 в 13:57 5163 0

Три дни преди отварянето на ресторантите на 1 март, клиенти на столичен ресторант се барикадираха след сигнал за незаконно парти, съобщи bTV.

Над 40 души са били нарушителите, които останали затворени след пристигането на полицията.

Действието се е развило в 21 ч. в петък, официалният вход бил затворен, но след инструкции от охраната – скъпите автомобили паркирали откъм задния вход. Пред репортера охранителите обяснили, че автомобилите са на хора, живеещи в близката кооперация и собствениците не са гости на ресторанта.

Екипът потърсил здравните власти, но на телефоните на РЗИ-София никой не отговорил. От полицията обаче се отзовавали светкавично с 3 буса и десетки униформени завардили всички входове.

Потърсен бил и собственикът на ресторанта, но той не пожелал да коментира ситуацията. 

Няколко часа по-късно, след полунощ, барикадиралите се клиенти от тайното парти поискали да си тръгнат. Някои успели да заблудят полицаите и да се измъкнат с автомобилите си, други се скрили в градината, трети обаче обаче останали вътре. Стигнало се до словесни обиди. 

12 души успели да си тръгнат, но на повечето от нарушителите им били съставени актове за неспазване на мерките. Икономическа полиция е започнала проверка на заведението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови