Третият лъч на метрото стартира през март, нови задръствания в София

OFFNews 22 декември 2015 в 14:14 20382 5

Метростанцията на „Черни връх” ще бъде пусната през юни, през март движението в центъра на София става трудно, заради старта на строежа на третия лъч на метрото. "Най-тежко ще е около големите "Пет кьошета", по бул. "Патриарх Евтимий" и кръстовището му с Витошка, както и на "Иван Гешов" и "България. 

Това предупреди столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7 км и трябва да бъдат завършени през 2019 г. Това е участъкът от Малък градски театър зад канала до ул. "Житница" в "Красно село". За строителството на 4 от тези станции ще се наложи временно ограничаване на движението - при ул. "Граф Игнатиев", НДК, ул. "Георги Софийски" и ул. "Житница". През есента по план започва и строителството на още 5 метростанции - една на бул. "Владимир Вазов" източно от моста "Чавдар" и четири в кв. "Овча Купел".

След завършването им общата дължина на мрежата ще е 52 км с над 500 хил. пътници дневно. В началото на януари ще бъде обявена точната организация на движението. Добрата новина е, че задръствания около Орлов мост не се очакват. 

Ледена пързалка на открито отваря врати в Спортния комплекс в парк „Възрaждaне” в понеделник. В деня на откриването си и след това от 8 до 9,30 пързалянето ще е безплатно за ученици и малки деца. Работното време на пързалката ще е от 8 до 22 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!