Цветанов се заля с кофа студена вода "за децата с алтуизъм" (видео)

OFFNews 24 август 2014 в 14:44 11650 29

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прие отправеното му ледено предизвикателство и се заля с кофа студена вода.

Цветанов бе предизвикан да се включи в световната благотворителна инициатива Ice bucket challenge от лидера на "България без цензура" Николай Бареков, но още преди "ритуала" Цветанов уточни, че приема "номинацията на моята дъщеря Гергана".

До момента не е известно дали дъщерята на Цветанов е участвала в играта, за сметка на това Бареков публично беше залят от сина си с кофа вода и тогава той номинира "двама от най-богатите българи - Бойко Борисов и Цветан Цветанов" да направят същото.

Леденото предизвикателство е игра с цел набиране на средства за хората, страдащи от Амиотрофична латерална склероза (АЛС) -неврологично заболяване, което води до атрофия на мускулите, подобно на болестта на Алцхаймер.

Всеки, приел да бъде залят или да се залее с кофа вода дарява минимум 10 долара за каузата. Той трябва да бъде заснет на видео, чрез което да номинира друг човек да направи същото. Ако човекът откаже, трябва да дари минимум 100 долара за борба с АЛС.

Въпреки че участниците даряват средства за борба с АЛС, неизвестно защо бившият вътрешен министър Цветанов призова "да подкрепим инициативи, свързани с благотворителност за деца с алтуизъм". От видеото не става ясно дали е искал да каже "аутизъм" или "алтруизъм", какво според Цветанов е значението на "алтуизъм".

От думите му обаче стана ясно, че, на свой ред, Цветанов номинира Ирена Соколова, Станислав Иванов и Галин Каменов да се включат в леденото предизвикателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!