Цялата държавна машина се изсипва в Гърмен, камери ще следят селото

OFFNews Последна промяна на 30 май 2015 в 17:25 13336 27

Снимка бгнес

Днес, след работно посещение на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Гърмен, бе оповестено, че в района на селото ще бъдат извършени щателни проверки от множество инспекции и институции. 

В благоевградското село контрол ще установяват екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование.

По време на работната среща с министъра бе съставен график на проверките, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

По-рано днес български медии съобщиха и новината, че група роми са нападнали, пребили и ограбили свещеника в гърменското село Марчево. Оказа се, че оповестеното е било силно преувеличено. От пресцентъра на МВР обясниха пред OFFNews, че става въпрос за група от 7-8 роми на възраст до 12 години, които са влезнали в помещение в гробищата на селото и са откраднали стотинки на стойност 3 лева и чанта с храна.

По инициатива на вътрешния министър, в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

 Днес министър Бъчварова проведе отново срещи, както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност.

"Доволни сме от работата на МВР", казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки. От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие. И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2015 в 13:57

Баце го нема у Гърмен оти нема лентички..... и го е шубе!!!
http://www.segabg.com/pic/11810/753221-l.jpg
Да сте го виделе негде где е напечено .... нема и да го видите....

31.05 2015 в 00:37

Като ги гледаме скучаещите БЕЗПОЛЕЗНИ жандармермеристи от партизански отряд ЧАВДАР наистина се чудим 'кво ша праят 'гато в другите села почнат НЕИЗБЕЖНИТЕ ПАТАКЛАМИ. А, министърке?

И не си въобразявайте, че населението ще остане без оръжие още време. Иди ги вразумявай, с тая некадърна полиция, пардон, министърка. Та по темата:

Андрешко се стряска посред нощ: трудолюбиви съседи в неговата градина добиват картофи.

"Ало, полиция, циганите ми крадат картофите, елате веднага" - "Нямаме кола, ресурс никакъв, за картофите ти Европейска Програма няма, чиче!"

След две минути: "Ало, полицията, няма нужда, аз застрелях двама, другите избягаха" На четирестата секунда жандармерийският бронетранспортьор заковава, арестуват крадците.

"Чичка, защо излъга, че си ги застрелял?" "Защото излъгахте, че за едни картофи правда няма, та аз му намерих колая, не ли?"

30.05 2015 в 23:40

Мисля, че много хора са на съвсем грешен път при оценката на циганите. Не става въпрос за интеграция, неинтеграция, безработица, бедност, липса на образование и пр. и пр. Очевидно става въпрос за генетика. Биологически фактори.

Ето, обирджиите на магазина, които нападнаха продавачката и заснетите кадри обиколиха Нета, са уж от "другите" цигани. Явно имат средно образование, жената учи за рентгенов лаборант, мъжа работи в Техномаркет - уж съвсем интегрирани цигани. Нямат криминални досиета.

Да, да, ама не - извършват брутално престъпление. Гените са си гени...

30.05 2015 в 23:00

някой бързо реагира на новото ни хамериканско 'приятелство';
чувствителна тема! и съвсем резонно;
https://infobalkani.wordpress.com/2015/03/31/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D 0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-iii-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0/?blogs ub=confirming#subscribe-blog
чувствителна, а за някой части от света дори презряна; и съвсем резонно;

30.05 2015 в 22:55

Както и да го гледаме, проблемът не е Гърмен, а 'Гърмен'! Какво ли ще преприеме българското Оправство утре, когато пламанат няколко десетки/стотин 'Гърмен'-а едновременно.
Дали новите ни кандидат-охранители-омиротворители, хамериканците ще 'овладеят положенито'... !?!?
А дали това не са нашите две кули !!? дали това не е нашия 11 септември !??

30.05 2015 в 22:45

Разбира се , голяма вина имат и нашите политици(т.е. ние) , че ги оставиха да си веят байрака както им харесва и да се въдят с темповете на въшки(пак с държавна-т.е. наша помощ).

30.05 2015 в 22:41

sottozero,писал съм го много пъти , но ще го напиша пак специално заради теб.От 1981год живея между цигани.Имал съм двама истински приятели цигани и за една бройка щях да имам и гадже циганка.НЕ СЪМ РАСИСТ ..... ,НО циганите НЕ могат да бъдат част от нашето общество и то ЗАЩОТО ТЕ НЕ ГО ИСКАТ. Те искат да паразитират на гърба на същото това общество!!! Не желаят да учат,не желаят да се развиват,не желаят да работят,не желаят да бъдат нормални , полезни хора за разлика от турците,арменците,евреите и т.н. Просто не искат , бе човек! Как да ти го обясня? И тук нещата не опират до невъзможност или дискриминация-просто НЕ ИСКАТ. Единствения начин който работи при тях е меката сила. По тошово време имаше почти перфектен модел на очовечаване на въпросните индивиди , но за съжаление беше разбит от същите тия които сега ни ги пращат обратно със самолети(Франция) или ни идват на крака за да ни се молят да си ги вземем обратно(кмета на Генк) , щото си мислеха , че тая работа е като оная , ама се оказа , че не съвсем така.Кофтито е , че ние сме косвените жертви и оправия не виждам(освен с повечко да ги изнасяме към братска Европа).

30.05 2015 в 22:37

а дали ще ни трябва още много, за да ни убедят, че имаме нужда да ни пази точно американската армия ?!?!?

30.05 2015 в 22:05

цяла България е 'Гърмен'!

30.05 2015 в 21:33

Поредната показна и хаотична акция, която ще трае може би седмица, докато мине всичко. Преди месец имаше струпани 80 полицаи, които да пазят един съдия изпълнител в ТВ7, да си припомним колко полицаи пазиха НС от хората, за които трябва да работят, а за справяне с битовата престъпност в малките градчета и села- пари за полицаи никога няма. За бой с вили и сопи са управниците и политиците...
И не виждам защо се омаловажава кражбата- това е кражба, която за пореден път доказва, че циганите само това правят- престъпления, и то от малки. Днес е 3 лв, утре е 300 и убийство.