Цялата държавна машина се изсипва в Гърмен, камери ще следят селото

OFFNews 30 май 2015 в 17:25 13871 27

Снимка бгнес

Днес, след работно посещение на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Гърмен, бе оповестено, че в района на селото ще бъдат извършени щателни проверки от множество инспекции и институции. 

В благоевградското село контрол ще установяват екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование.

По време на работната среща с министъра бе съставен график на проверките, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

По-рано днес български медии съобщиха и новината, че група роми са нападнали, пребили и ограбили свещеника в гърменското село Марчево. Оказа се, че оповестеното е било силно преувеличено. От пресцентъра на МВР обясниха пред OFFNews, че става въпрос за група от 7-8 роми на възраст до 12 години, които са влезнали в помещение в гробищата на селото и са откраднали стотинки на стойност 3 лева и чанта с храна.

По инициатива на вътрешния министър, в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

 Днес министър Бъчварова проведе отново срещи, както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност.

"Доволни сме от работата на МВР", казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки. От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие. И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!