Така се паркира в София (снимки) - 4 част

Ивайло Анев Последна промяна на 28 април 2015 в 12:12 10807 18

Наши читатели продължават да изпращат снимки на нарушения на правилата за движение по пътищата и на неправилно паркирани автомобили.

Този път сигналът е от столично кръстовище на улиците "Шести септември", "Хан Крум" и "Неофит Рилски", по-известно като Малките пет кьошета. На снимката се вижда автомобил със софийска регистрация, паркирал в средата на кръстовището и затрудняващ движението на останалите автомобили. Нашият читател уточни, че колата е останала в тази позиция повече от два часа.

На втората снимка също се вижда софийски автомобил, паркирал в непосредствена близост до пешеходна пътека около парка Заимов. Според правилника за движение е забранено спирането за престой на пешеходни или велосипедни пътеки на по-малко от 5 метра преди тях. Сами преценете дали правилото е спазено.

От снимката се вижда още, че автомобилът е препречил и мястото, приспособено за преминаване на майки с детски колички.

На третата снимка се вижда неправилно паркиран автомобил на ул. Княз Борис в столицата.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2015 в 21:54

На втората снимка колата е паркирана не преди, а след пешеходната пътека и не пречи на видимостта на идващите автомобил ако отдясно по нея тръгват пешеходци. Така че както ни приканвате сами да си направим преценката ще се наложи да ви разочаровам. Остава актуален обаче проблемът с мястото за качване/слизане на инвалидни колички, което е предостатъчно за една глоба.

30.04 2015 в 09:31

Всеки ден се дразня как бакшишите винаги спирот точно на пешеходните пътеки, където в близост има спирка на градския транспорт - пример: локалното платно на Цариградското шосе, над подлеза, до Институтите на БАН, нито пешеходецът може да види идва ли кола, нито аз мога да видя пешеходеца, защото ТАХI (и не едно)винаги стои плътно до пешеходната пътека

29.04 2015 в 23:31

Ей за това аз си нося моят верен швейцарец с шилото и пукам смело гуми... на тоя бабаит на малките 5 кюшета като му нарежат гумите и му напишат "не спирай така" на вратите и предния капак да видим дали пак ще посмее да повтори...

29.04 2015 в 15:58

ето и още
https://murphystreet.wordpress.com/2015/04/24/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b0/

29.04 2015 в 15:16

"... Какво предлагат авторите им - собствениците на автомобили да ги паркират на село и да се върнат с влак и метро в София ли?..."

Предлагам да си купят колелета и мотори/мотопеди! Както съм направил аз....

29.04 2015 в 11:31

Никой не е принуден да паркира никъде! Като няма къде да паркираш - ползваш автобус, метро, такси...

29.04 2015 в 08:07

"Какво предлагат авторите им - собствениците на автомобили да ги паркират на село и да се върнат с влак и метро в София ли?"

Има просто и ефективно решение -- без паркомясто да не се дава регистрация за автомобил, да има стриктна проверка на паркоместата и на едно паркомясто да може да има само един регистриран номер.

А кола без регистрация, оставена на улицата да заминава на боклука веднага и без компенсация за предполагаемия собственик.

В момента се паркира така, защото така е най-евтино. А е евтино, защото разноските отиват при тия, които прескачат неправилно паркиралите таралясници.

В момента, в който тротоарите се освободят от таралясниците на клиентелата на италианските автоморги и се разчуе, че нерегистрираните бракми се вдигат, цените за паркинг ще скокнат и пазарът ще намери къде да ги построи.

Да не говорим за големия положителен ефект за градския транспорт от освобождаването на улиците.

Обаче автоталибаните не искат удобни тротоари, а паркоместа пред входа и това е проблемът.

29.04 2015 в 07:50


Не мога да разбера какъв е смисълът от подобни снимки? Какво предлагат авторите им - собствениците на автомобили да ги паркират на село и да се върнат с влак и метро в София ли? Всички знаем, че в София НЯМА МЕСТА ЗА НОРМАЛНО ПАРКИРАНЕ, ДОРИ И ПЛАТЕНО! В резултат 70% от колите СА ПРИНУДЕНИ да паркират на тротоарите. И какъв е изходът според умните ни депутати - гласуваха вече на първо четене закон, за паркиране върху тротоар да се глобяват нарушителите с 200 лв.!!! Забележете - не ДО 200, а твърди 200 лв. На всички е ясно, че това няма как да стане и че обществената реакция ще е унищожителна, но те си гласуват и всички партии са съгласни. Ами нали така в окрадената от същите тези партии хазна, все ще влезе някой лев, защо да не гласуват подобнен пълен произвол? И забележете, няма дебат по вестници, телевизии или радиа - всички мълчат. Защо ли? Но после, като излязат пак хората по улиците, всички ще кажат , че са били против, но така им наредили. А на въпроса "КОЙ", както знаете, в България никой не отговаря...

28.04 2015 в 21:10

Абе, на тая последната снимка, паркирането ли са снимали или то е само извинение, за да се снима девойката..
-----------
Тя девойката тъкмо е паркирала и е тръгнала да си върши работата :-)

28.04 2015 в 20:24

И понеже мразя да паркирам в центъра на София, не ходя с колата натам. Трябва ли да паркираш някъде из малките улички на 99% ще нарушиш закона. То няма как и къде. Всички места, които са ОК, са заети.