Така се паркира в София (снимки) - 2 част

OFFNews Последна промяна на 21 април 2015 в 09:06 6761 8

Паркиране

Наши читатели продължават да изпращат снимки на нарушения на правилата за движение по пътищата и на неправилно паркирали автомобили. 

Този път сигналът е от столичната улица "Владайска", която се намира зад хотел "Родина". От кадрите ясно се вижда, че от двете страни на тротоара има паркирали автомобили. Това прави невъжможно преминаването на пешеходците, които са принудени да се движат по пътното платно.

Нашият читател Петър Славов, който изпрати снимките, коментира, че гъстото паркиране в този район вероятно е свързано с факта, че там не е Синя зона. Самата улица и околните ѝ обаче са в непосредствена близост с центъра на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2015 в 21:10

Не мога да разбера какъв е смисълът от подобни снимки? Какво предлагат авторите им - собствениците на автомобили да ги паркират на село и да се върнат с влак и метро в София ли? Всички знаем, че в София НЯМА МЕСТА ЗА НОРМАЛНО ПАРКИРАНЕ, ДОРИ И ПЛАТЕНО! В резултат 70% от колите СА ПРИНУДЕНИ да паркират на тротоарите. И какъв е изходът според умните ни депутати - гласуваха вече на първо четене закон, за паркиране върху тротоар да се глобяват нарушителите с 200 лв.!!! Забележете - не ДО 200, а твърди 200 лв. На всички е ясно, че това няма как да стане и че обществената реакция ще е унищожителна, но те си гласуват и всички партии са съгласни. Ами нали така в окрадената от същите тези партии хазна, все ще влезе някой лев, защо да не гласуват подобнен пълен произвол? И забележете, няма дебат по вестници, телевизии или радиа - всички мълчат. Защо ли? Но после, като излязат пак хората по улиците, всички ще кажат , че са били против, но така им наредили. А на въпроса "КОЙ", както знаете, в България никой не отговаря...

21.04 2015 в 12:52

Питанка, разходи се по цивилизования свят и си паркирай колата на тротоара, и после обяснявай "ми то нямаше място и аз затова".
Да знаеш, че ще те глобят, че и "благодаря" ще им кажеш после.
Като не те кефи, че няма къде да се паркира, продай си колата и си купи колело или мотор. Премести се -- вместо да живееш в претъпкания център, живей като нормален човек някъде нашироко, където ще си имаш собствено парко-място.
Никой не е длъжен да ти осигурява парко-място. Ако не те кефи -- не карай кола.

21.04 2015 в 11:22

То всичкото хубаво и аз, в качеството си на пешеходец, съм Против паркирането по тротоарите, защото знам какво е да вървиш по булеварда, защото тротоара е пълен с паркирали. Но в качеството си на шофьор питам - къде са паркингите? 5 дни бях в София и нямаше дори платен паркинг около мястото, на което пребивавах (из Лозенец). Но изглежда е всеобща болка - тук, във Варна, е същата работа, където даже една свястна синя зона няма. Пак питам - къде да си паркирам колата?

21.04 2015 в 11:03

Кой и как ще глоби общината, че не е подсигурила места за паркиране?
Нали когато се въведе синя и зелена зона обясняваха колко много подземни, надземни и извънземни паркинги ще има с парите от синя зона?
Всяка вечер съм принуден да паркирам по тротоари, ако се прибера след 17.30. И какво решение предлагат - глоба?
Не искам да паркирам по тротоарите, но не ми предлагат никаква алтернатива. За това съм против неправилното паркиране,но и против въвеждането на безсмислени глоби при условие че си принуден да нарушаваш.

21.04 2015 в 10:25

Да ги прати на КАТ оня по Нова тв каза че за грешно паркиране санкционират по снимки.

21.04 2015 в 10:16

Като се замисля, че и аз, чисто служебно, съм принуден да съм същото говедо...

21.04 2015 в 09:29

Немалко столичани са ходили на уроци при Хари Потър, защото таралясниците им стават напълно невидими за Фандъкова и сие, както и за катаджиите.

21.04 2015 в 09:25

С детска количка как се минава по тия ;;туртуарийй;; е обяснете ми моля ви се???
 
X