Строят депо за метрото на ул. "Житница"

OFFNews 13 януари 2016 в 13:19 9916 1

Строят депо за метрото на ул.

Снимка Гражданска инициатива „За обществен и релсов транспорт”

Правителството даде съгласието си управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 да подпише договор с „Метрополитен“ ЕАД за предварително финансиране на първия етап на проекта за разширяване на метрото в София по линията бул. „Владимир Вазов“ – ул. „Житница“, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Проектът се финансира от оперативната програма и ще бъде стартиран преди формалното му одобрение от Европейската комисия (ЕК).

Първи етап от Линия 3 е с дължина 7.8 км и осем метростанции. Проектът включва още доставка на подвижен състав и изграждането на депо в района на ул. „Житница“.

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7 км и трябва да бъдат завършени през 2019 г. Това е участъкът от Малък градски театър зад канала до ул. "Житница" в "Красно село". За строителството на 4 от тези станции ще се наложи временно ограничаване на движението - при ул. "Граф Игнатиев", НДК, ул. "Георги Софийски" и ул. "Житница". През есента по план започва и строителството на още 5 метростанции - една на бул. "Владимир Вазов" източно от моста "Чавдар" и четири в кв. "Овча Купел".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови