"Столипиново" се превърна в убежище за бежанци

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2013 в 09:19 3508 4

 

Най-големият ромски квартал у нас – пловдивската махала „Столипиново”, се превърна в скрито убежище за сирийски бежанци, показва репортаж на Нова телевизия.

Трафикантите използват населения с роми квартал, за да крият групите, влизащи нелегално у нас, докато стигнат до Западна Европа.

Според сирийската общност от няколко месеца „Столипиново” е част от канал за трафик на бежанци. От полицията засега не потвърждават това и отказват всякаква информация. 

Само в един блок на улица “Крайречна“ преди дни са открити 19 сирийци. Всички те са били натъпкани в апартамент.

Според хората от блока полицията е отвела сирийците в бежански лагер в София. Сред тях имало и майка с три деца.

Хората в квартала познават каналджиите, които се занимават с трафик на сирийски бежанци, но отказват да съобщят имената им.

„Смятам, че в „Столипиново” срещу пари всичко може да се направи. Не 19, а 9000 хиляди човека могат да открият там. Влизат и се смесват сред местното население и стават много трудно откриваеми, ако няма отвътре човек, който да сигнализира за тяхното присъствие”, коментира Малек Насер - председател на сирийската общност в Пловдив.

Той признава, че знае за канала от два месеца. 

„Това, което знам, го знам от хора, които съм срещнал като бежанци. Сумите варират от 1500 до 15 хиляди евро, зависи от коя точка в Турция ги поемат и какви са обещанията към тях, до коя точка ще ги изпратят. Обаче в повечето случаи, по-голяма част от тези хора биват излъгани. Контрабандистите им вземат парите, карат ги до границата и ги зарязват. В най-добрия случай до някой град”, допълни д-р Насер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 17:56

...и телени мрежи с ток...между оградата и минното поле...

27.11 2013 в 16:51

А си мислехме, че по-зле гетата не могат да станат. Интересно тази симбиоза до какви нови чудеса ще доведе. District 9 ...

27.11 2013 в 12:10

Гледаш много анимация пич. Не е здравословно.

27.11 2013 в 10:50

Още една причина границата с Турция да е обезопасена с гъсто минно поле и авоматично стрелящи картечници.