"Столипиново" приютил нелегална група от Сирия и Афганистан

Елица Мартинова Последна промяна на 23 ноември 2013 в 13:55 2811 2

Бежанци, Снимка: Сергей Антонов
Бежанци, Снимка: Сергей Антонов

 

Група от 19 нелегално влезли в страната граждани на Сирия и Афганистан е била открита в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив.

Имигрантите са открити от полицията в петък. Всички 19 души са обитавали един апартамент в ромския квартал. Сред имигрантите имало и майка с три деца.

Бежанците са били разпитани и транспортирани до лагерите в София. Пред полицията имигрантите разказали, че крайната им цел е Западна Европа, където повечето от тях имали роднини.

Групата им се сформирала в Истанбул, като за целта всеки от тях е платил по 2500 евро на каналджии.

"Бежанците се увеличават, а прекарването им през граница се е превърнало в доходен бизнес за доста хора. Тенденцията е изключително опасна, защото в групите може да има както терористи, така и хора, извършили престъпления", коментираха от Асоциацията на сирйците в Пловдив.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2013 в 23:42

Това вероятно са само малка част от укриващите се в ромските махали джихадисти и други нелегални имигранти.

По принцип тези махали са недостъпни за полицията, и никой не знае точно какво става там, и какви потенциално опасни елементи и нарушители на закона се укриват между ромските поселения.

Наистина трябва да се построи стена на границата, която максимално да затрудни, или да направи невъзможен, достъпа на нелегални емигранти и други опасни елементи на територията на България.

23.11 2013 в 15:08

Най-сигурната граница на европа май бяхме (по думите на физкултурника и пожарникаря).