Стартира битката с кърлежи и комари в столичните градини

OFFNews 02 април 2019 в 10:32 2441 2

Започва поетапна обработка на зелените площи срещу кърлежи, комари и гризачи в София.

Пръскането ще се провежда по предварително съгласуван график и ще обхване общинските зелени площи на територията на цялата община. Извън площите, които са обхванати в графика, при постъпили сигнали от граждани, се предвижда и допълнителна обработка на общински зелени площи, съобщи Столична община. 

Предстоящите за непосредствено третиране терени ще се обозначават от фирмите - изпълнители с информационни табели, в които е посочен вида обработка, вкл. използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. 

Напомняме, че задължителните годишни обработки са: трикратна обработка срещу комари, в т.ч. 1 ларвицидни през март-април, и при необходимост допълнителни ларвицидни през април-май и 2 имагоцидни – юни-юли, август - септември; двукратна обработка срещу кърлежи през април-май и август-септември; еднократна обработка срещу бълхи през юни-юли; двукратна обработка срещу гризачи през м. март-април и септември-октомври.

График за изпълнение на обработките се публикува на официалната страница на Столична община и на видно място в районната администрация. Графиците са валидни при благоприятни климатични условия за всички обработки и при ниско (окосена) трева за кърлежите и бълхите. Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа, а срещу комари късно вечерта след 20.00 часа.

Специализиран контрол ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

02.04 2019 в 13:20

Пръскането от градинката на ДОНДУКОВ 1 ли ша са отпочва?

10571

1

Hissarion

02.04 2019 в 11:19

Напръскайте и в кв. Гео Милев, че и там са се завъдили паразити - заграбват общи тераси и ги ипотекират.