Старозагорският ФК ''Берое'' в подкрепа за Дебора: Дарява 10% от мача си с Крумовград

OFFNews 08 август 2023 в 07:38 853 0

Отборът тренира през юни

Снимка beroe.bg

Отборът тренира през юни

Старозагорският футболен клуб "Берое" излезе с инициатива в подкрепа на 18-годишната обезобразена Дебора след снощния мач срещу Крумовград - ще дарят 10% от печалбите си за лечение на момичето.

"Ние като вековен клуб се борим за ценностната система на българското общество и спорта изгражда идеали, възпитава в дисциплина, в уважение  и взаимопомощ. Затова решихме да помогнем, да се погрижим за нашите граждани, защото "Берое" е лицето на Стара Загора", заяви пред bTV снощи изпълнителният директор на отбора Стелиян Попчев.

Тази сутрин той коментира, отново пред bTV, че всички искат да няма насилие над жени, включително и по футболните стадиони. "Абсолютно правилно решение на клуба, след като е съпричастен с всичко, което се случва в този град", каза фенът на "Берое" Емилиян Христозов.

Друг привърженик на отбора - Веляна Христова, коментира: "Това е супер, прекрасна инициатива и много се гордея с нашиея град и с Берое отбора и съм супер щастлива, че я има. Браво!"

Дебора беше нарязана с макетно ножче, със счупен нос и обръсната глава от интимния ѝ партньор 26-годишния Георги Николаев. Нападателят ѝ беше обвинен за нанесена средна телесна повреда, преквалифицирана на лека и впоследствие - пуснат на свобода. Последваха масови протести из цялата страна. Сега Николаев е в ареста с две обвинения - за средна телесна повреда и за закана за убийство.

Снощи момичето даде първото си изявление след случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!