Срокът да разчистят улиците в София от изоставени коли става 1 месец

OFFNews 18 март 2021 в 12:52 2268 0

Снимка План за София

Изоставените стари автомобили от улиците на София ще се премахват по-бързо, гласува днес Столичният общински съвет по предложение на независимият общински съветник Борис Бонев. 

Въвежда се едномесечен срок за реакция по сигнал от районното кметство. „Администрацията вече е длъжна да предприеме конкретно действие по стикиране в разумен срок и да информира гражданите за него. Прехвърлянето на отговорност вече няма да може да се ползва като извинение и по този начин се повишават ефективността и отчетността на работата, споделя независимият общински съветник Борис Бонев. 

Срокът, който трябва да изтече, за да се счита една кола за изоставена, вече ще е 3 месеца, а не 2 години, както беше досега. Предизвестието за доброволно премахване от собствениците се съкращава от 3 на 1 месец. 

По време на дебатите в комисии стана ясно, че се подготвя още една промяна на наредбата, при която ще може да се включи и премахване на стари и изоставени каравани, лодки и др., за каквито също има сигнали, подчерта Бонев.

Опростява се и процедурата по самото стикиране и премахване на колите, като в екипите вече няма да има представители на СДВР, обясни още той. Вече процедурата зависи изцяло от представителите на районните кметства и организацията ще бъде улеснена, а отговорността – ясна, допълни Борис Бонев от Спаси София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!