Социалните отнемат бебето на жена, която го разнасяше полуголо на улицата

OFFNews 01 ноември 2018 в 21:05 5139 2

Социалните отнемат бебето на жена, след като разнасяше детето полуголо по софийските улици. 

За случая се разбра от видео, публикувано в социалните мрежи по-рано през деня, което предизвика гневни реакции. На него се вижда жена, която държи бебе, увито в якето ѝ, а в другата ѝ ръка има бутилка водка. Придружава я по-младо момиче, което се представя за майката на бебето. И двете жени са видимо пияни. В края на видеото става ясно, че бебето е само по пелена и блузка.

Действието от клипа се развива в софийския квартал Борово в 7 ч. сутринта. След като граждани са подали сигнал на тел. 112, полицейски патрул е закарал майката и детето в болница "Пирогов".

По-късно те са закарани Специализирана болница за активно лечение по детски болести. Там бебето е изкъпано, облечено и нахранено.

По случая се задейства и Агенцията за социално подпомагане. Оттам обявиха, че бебето ще бъде настанено в социална услуга от резидентен тип.

В хода на проверката е установено е, че Дирекция "Социално подпомагане" - Оборище са знаели за ситуацията с бебето от 25 октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

02.11 2018 в 11:22

Примати!

11735

1

Питер Пан

01.11 2018 в 23:59

Един пу.ьо пусна клип във Фейсбук, тъп страхливец, но жена оправи положението и бебето беше спасено от двете пияни циганки. Това е социалната ни среда .
 
X

Да помогнем на украинските деца!