''Социалният експеримент'' на GreenPoint

Логистичната компания раздава ябълки и оставя хората сами да изберат дали да ги получат в найлонова торба или в хартиен плик

OFFNews 12 октомври 2022 в 15:17 18934 1

социален експеримент

Снимка GreenPoint

Социален експеримент на GreenPoint

GreenPoint взе участие в десетото издание на най-голямото събитие на логистичната индустрия в България – „Логистична бизнес конференция 2022“. Компанията се отличи от останалите в сферата, като избра на своя щанд да не предлага очакваните рекламни тефтери, химикалки или брошури, а ябълки. Пред щанда й бяха подготвени найлонови торби и хартиени пликове, а гостите на конференцията сами можеха да изберат как да отнесат плодовете у дома.

С този провокативен „социален експеримент“, GreenPoint доказа, че при избор между найлон и хартия, несъзнателно посягаме към природосъобразния вариант, а именно – хартията. В допълнение зелените ябълки на GreenPoint накараха гостите на събитието да се замислят за устойчивостта; не само по отношение на опаковката, но и когато става дума за транспорт, където изборът трябва да бъде също толкова естествен и природосъобразен.

„Зад иновативното решение стои идеята за опазване на околната среда, която не цели да поучава, а да покаже, че съвременният човек взима устойчиви решения, без да се замисля; че за него това е „естественият избор““ – каза Цветанка Фратева, главен изпълнителен директор на GreenPoint.

Цветанка Фратева беше сред ключовите участници в десетото издание на конференцията. Представянето й бе посветено на темата от втората част на дискусионния панел, озаглавена „Зелена логистика: електромобилността като цел и революция“. В рамките му тя сподели как стратегията и начинът на работа на GreenPoint разчитат не само на устойчивостта, но и на хората, които най-добре знаят, което е най-добро за бъдещото на тях и техните деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови