София Тех Парк: Човекът, нападнал журналистката Полина Паунова, не е от нашата охрана

OFFNews 05 август 2020 в 16:59 8450 2

Човекът, нападнал журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова, не е представител на наетата от София Тех Парк охрана, обявиха от Техпарка в позиция до медиите.

Инцидентът се случи в двора на комплекса по време на Националната конференция на ГЕРБ. Освен Паунова, имаше и още няколко нападнати граждани. 

Така след партия ГЕРБ, и София Тех Парк отрича да е наемал хората, посегнали на граждани и журналисти.

Пълният текст на позицията: 

"Във връзка с информации в медиите за възникнал инцидент с журналистката от „Свободна Европа" Полина Паунова по време на провелата се Национална конференция на политическа партия ГЕРБ заявяваме, че лицето, което, видно от видеозаписите участва в конфликта и е представено като охранител, не е представител на охраната, осигурена от София Тех Парк за събитието. Разпространените видеоматериали бяха щателно разгледани от ръководството на София Тех Парк и декларираме, че това лице не е наемано и не е било част от охранителния екип.

С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието нейните представители през цялото време бяха идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис „Security". София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците.

Излъчените видеоматериали показват, че лицето, участващо в инцидента с г-жа Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимира като представител на охраната на София Тех Парк.

Екипът на София Тех Парк строго осъжда всяка проява на насилие или вербална агресия срещу представителите на медиите, които изпълняват своите служебни задължения, както и спрямо всички, които мирно и демократично изразяват своята гражданска позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

05.08 2020 в 22:28

Да, не е от охраната на Тех парка, понеже е от момчетата от ГЕРБ! Как не им писна от пропиканата комунистическа мантра 70 години да прехвърлят отговорността другиго? Да си играят на пинг-понг, я представете си за миг само какво щеше да стане, ако изявлението бвше не лъжи, ами - поемане на отговорнист?
- “ Да, наш симпатизант е, срамуваме се от постъпката му, ще го санкционираме” . Ей тия пет думи мигновенно променят картинката, правят от страхлив дивеч - отговорни люде. Но уви, това нямаше да бъде ГЕРБ ако поемаха отговорност за некачествените пътища например...

3111

1

Journey

05.08 2020 в 17:35

Ама, естествено.

На протестите срещу мутрата има хиляда полицаи да охраняват, при положение, че никой от протестиращите не е показал, каквато и да е агресия.

Няколко вечери изпратиха агитките на Левски, да провокират и компрометират протестите и това бешеш.
Протестиращите, дори ги посочваха на полицаите.

А, на събирането на ГЕРБ, уж охрана, уж невероятната организация, някакви малки мутрички, бият журналисти и други хора...и слОчаеност...никой, нищо не е видял...никой йне е могъл да направи, каквото и да е.

Смешнициии!!
Тези трябва да се ИЗРИНАТ от властта, с камъни, ,лопати и кирки. Ама, толкова бой да изядат, че да не си и помислят отново да се връщат на власт.