Ела тука бе, боклук! Насилие над журналиста Полина Паунова на сбирката на ГЕРБ (видео)

OFFNews 05 август 2020 в 13:09 58278 17

Изключително грубо и агресивно поведение демонстрираха част от доведените от села и паланки активисти на ГЕРБ на днешната конференция в столичния София Тех Парк.

Журналистът от Свободна Европа Полина Паунова бе нападната от младежи с баджове на делегати. Тя бе блъскана, а телефонът, с който снимаше на три пъти издърпан от ръцете й изхвърлен.

Ето видео от част от случката:

"Ела тука бе, боклук. Не ти е тука мястото", обърна се възрастен мъж, който се опитваше да изгони Паунова. 

Журналистът обясни и че той я е удрял.

Междувременно стана ясно и че поне трима протестиращи са били бити от хора с баджове на ПП ГЕРБ.

От ГЕРБ се разграничиха, техни хора също били бити от провокатори

По-късно пресцентърът на управляващата партия разпространи прессъобщение, в което заяви, че ГЕРБ категорично се разграничава от действията на "група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията днес".

Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия, твърдят от формацията на премиера Борисов.

Ето и още от версията на ГЕРБ:

За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти.

Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност.

ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“, уточняват от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

17

гоуемио

06.08 2020 в 11:51

Измислените журналисти ще се научат ли някога да носят баджове и надписи "преса"?!?!?!? Е, сори, ама навсякъде по света навлезлите в зоната за сигурност най-малкото ги изхвърлят...

6000

16

Косе Босе

06.08 2020 в 09:31

Всички неканени са отишли да ловят и правят провокации. И е ясно, че ще отнесат някой удар! Ако ще и в Германия да са или в Дания - все тая. Тези протестъроидиоти преминаха границата и ще си намерят майстора, дано да не е с кръв!

11300

15

yoghurt

05.08 2020 в 16:14

Не, не, снимала е как бият астрофизика Нестор (има статия по темата) който изкрещява нещо за “п**тки” “тулупи” - в стила на Борисов, хората го отвеждат настрани, повалят го, и го наритват хубаво, едно петима-шестима души. Докато снима как го наритват в далечината, й избиват телефона в гръб. Въобще, “култура” на простите хора.

11300

13

yoghurt

05.08 2020 в 15:54

Сото, защото са й избили телефона в гръб, докато е снимала как бият оня, дето изкрещя изрази на Бойко на събирането. Та, взима си телефона, и се отправя в сектора на охраната, за да попита защо, оттам - само още веднъж са й го избили, заедно с викове “Боклук”.

12362

11

Хуан

05.08 2020 в 15:06

Тия тримата нещастници, ако знаеха колко здрав и луд е мъжът на Генка Шекерова, сто процента щяха да се държат мнооого уважително. А иначе тази конференция олицетворява цялостното управление на ГЕРБ - хаос, бездарие, клишета, кухи послания, вял ентусиазъм, просташки изпълнения и бой по неудобните. И както винаги ГЕРБ нямат ама никаква вина.

3811

10

Toni2019

05.08 2020 в 14:28

Слуга на престъпник нарича свободен журналист боклук.

Моралът в страна членка на ЕС

11300

9

yoghurt

05.08 2020 в 14:27

Харизмата на Бойко си отиде, притисната от шефа си Доган. Недоразвитите индивиди с животински мозъци от видеото са в паника, понеже тъкмо се сгушиха “на сигурно” в партията под аурата Бпйкова, мислеха че и имат морално превъзходство, но какво се оказа - че всичко опира до бой за кокала, веднага щом вожда се разколебае. Не знам, но се сещам за приматите от доисторическата епоха на човечеството, сценката във видеото е сравнима.