София с нов зам.-кмет по дигитализация

OFFNews 01 септември 2020 в 13:01 7744 2

Генчо Керезов е новият заместник-кмет на София по дигитализация. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на Център за съвременно изкуство в Южния парк на мястото на бившата „Топлоцентрала“ на НДК. 

Позицията се освободи след като Владимир Данаилов отиде във Фонда на фондовете.

Направих много срещи и интервюта, защото е много важно какъв човек ще застане на този пост, каза Фандъкова.

„Това е позиция, изискваща много енергия за промяна, а младите хора са носители на тази енергия. Генчо Керезов е млад, активен човек. Водих разговори с представители на бизнеса по време на предизборната ми кампания и се срещнах с много млади хора, които ме впечатлиха с желанието си за промяна, но и желанието да участват. Един от тях беше Генчо. Той е завършил Международни икономически отношения в София, работи в голяма международна финансова компания, специализира на различни места в Европа“, заяви още кметът. 

Най-много ме впечатли, че е ръководил внедряването на дигитална система за управлението на екип от 1300 души за тази компания. Избира да се върне в София и да започне отначало със собствен бизнес. Със свои приятели правят стартъп в сферата на дигиталните технологии. Той е готов за промяна. Важно е човекът, който ще работи в този сектор, да има нетърпимост към тежка бюрокрация. Надявам се да успее да направи връзката с бизнеса в София, допълни Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

2

Краси

02.09 2020 в 14:14

А нямаше ли да е по-подходящо с дигитализацията да се занимава IT специалист, вместо финансист? Или се търсят постове за хора, а не хора с подходяща квалификация за постовете?
Но всъщност какво питам:
- милиционер - премиер
- милиционер - главен прокурор
- учителка - кмет
- филоложка - комисар по дигитализацията
Да продължавам ли? Затова сме на тоя хал.
МАХАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ!

11936

1

Христо Венев

02.09 2020 в 13:24

Защо това нещо ми напомня за "сивия червей" от "Игра на тронове"