Quantcast

София пусна сайт за сигнали за дупки и липсващи шахти

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2014 в 15:47 14308 5

София има нов сайт, където ще приема сигнали на гражданите и заявки за масови мероприятия.

Столичната община вече има сайт, в който гражданите и гостите на града могат да подават информация за опасни пътни участъци или нарушаване на обществения ред.

14 служители на дирекция „Обществен ред и защита при бедствия“ към Столичната община приемат сигналите и реагират максимално бързо на ситуацията, съобщи директорът на дирекцията Красимир Димитров, цитиран от БНР.

Новата информационна система е разработена по проект G.O.E.S, в който Столичната община е партньор, а софтуерът е направен от БАН.

На сайта може да се подават сигнали и да пращаме снимки на потенциално опасни участъци, за открити шахти, прекъснати мантинели, наклонени или паднали дървета и клони.

"Новият сайт позволява да проследяваме онлайн какви са масовите мероприятия в столицата в дни и часове и къде ще са разположени. Това ще спести време на организаторите и няма да е нужно да се редят в деловодството на Столичната община. Заявления ще се пускат и чрез сайта", обясни още Красимир Димитров.

В сайта може да влезете тук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2015 в 16:40

Този сайт не работи, да си знаете, да не се хабите да попълвате сигнали там.
Смисъл приема сигнала, но после няма никаква реакция...

16.06 2014 в 23:49

Интерфейсът е все едно аз съм го правил, но важното е да работи проектът- веднага пуснах сигнал за едно огромно скеле, което от над 1 година седи на Попа (на спирката на трамваите към Гарата), да видим дали/кога ще го махнат!

16.06 2014 в 17:45

И колко милиона струва на данъкоплатеца тови високотехнолокичен "сайт" ?

16.06 2014 в 16:31

Това ли са най-големите проблеми на Община София???
А къде да подаваме сигнали за липсващи тротоари? За неправилно паркирали коли, които пречат на видимостта на другите шофьори или принуждават пешеходците да слизат на платното?
Това като начало.

16.06 2014 в 16:26

Липващи ШАХТИ - гоУем смЕх. Да не би да са капаци на шахти?