СО се похвали с готов оздравителен план на завода за отпадъци

OFFNews 21 февруари 2024 в 10:39 618 0

Завод за отпадъци

Снимка Архив

Готов е Оздравителния план на „Столично предприятие за третиране на отпадъци“, разработен след получения през януари одитен доклад, за който кметът Васил Терзиев подаде сигнал в прокуратурата, съобщиха от Столична общена. 

Планът е резултат от извършената изчерпателна проверка на функционирането на общинското предприятие и състоянието на всички машини и съоръжения. Той определя стъпките и начините за отстраняване на констатираните нередности, за да бъде възстановена нормалната работата на СПТО.

Създаването на план за действие за възстановяването на ОП „СПТО“ е вторият етап от действия, които управленският екип предприе за модернизирането на предприятието. Първата стъпка бяха интензивни действия по възстановяване работата на завода, като се минимизира времето на аварийно спиране и престой.

Втората стъпка е създаването на Оздравителен план, който ще позволи СПТО да възстанови проектните параметри на работа и да произвежда продукт с качествени показатели, за които е проектиран. В третия етап ще бъде представен пълен план за модернизация, който ще бъде базиран на оздравителния план.

Модернизацията на производството ще обхваща промяна на част от технологичните параметри, което ще позволи внедряването на нови технологии, автоматизация и роботизация на отделни технологични процеси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови