Снимай европейските инвестиции в своя град. МРРБ обяви фотоконкурс за променените региони

OFFNews 10 ноември 2022 в 17:31 939 1

Снимка Getty Images

Снимайте променената в резултат на реализирани проекти градска среда.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявява фотоконкурс на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“, съобщи пресцентърът на ведомството.

Идеята на инициативата е граждани от цялата страна да открият и да покажат със снимки проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“, с които се обновяват и модернизират градовете с европейски инвестиции. Така ще бъде предизвикван и възстановен интересът към различните региони в страната в контекста на подготовката и стартирането на новата Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 година.

Снимките трябва да показват как чрез финансирането от ОПРР Вашият град се е променил, защо се гордеете с него и го подкрепяте, за да има по-добро бъдеще и европейско развитие. Фотосите могат да включват обновени обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, обновените паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места. Големината на снимките трябва да е между 2 MB и 6 MB. Всички желаещи да участват във фотоконкурса трябва да изпратят фотоси на обектите на имейл: [email protected] придружени с име на автора, телефон за връзка и кратка информация с какво го впечатлява този проект и с какво допринася за развитието на града. Участниците трябва да попълнят и декларация, че са автори на снимковия материал и дават съгласие за популяризирането им в събитията на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Конкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г., включително. До 10 декември 2022 г., жури в състав служители на министерството, включително на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, която е Управляващ орган на ОПРР, както и дизайнери ще определят най-добрите творби, които ще бъдат отличени и наградени по време на Годишното информационно събитие на програмата. Тогава ще бъде връчена една голяма награда и призове за победителите за всеки един от 6-те региона за планиране в страната, както и поощрителни награди, подходящи за спорт и свободно време. Най-добрите снимки ще бъдат включени във фотоизложба по време на Годишното информационно събитие и популяризирани чрез новия сайт на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и в офисите на Управляващия орган на ОПРР.

Кампанията за подбор и награждаване на най-добрите снимки с обновени обекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се организира за втори път от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Управляващия орган на ОПРР.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх