Сняг и температури до 20 градуса през ноември

OFFNews 28 октомври 2015 в 14:15 4285 0

Първият сняг и максимални температури до 20 градуса ни очакват през ноември. Това съобщи синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Красимир Стоев, цитиран от Дарик.

Най-ниските очаквани температури са между минус 8 и минус 3 градуса, а най-високите – между 15 и 20 градуса.

Очаква се средната месечна температура да е около нормата – между 5 и 8 за Северна България и Горнотракийската низина, между 3 и 5 градуса по високите полета, между 8 и 10 градуса по Черноморието и по долината на Струма и между минус 5 и 3 градуса в планините.

Месечната сума на валежите също ще е около нормата.

Ноември ще започне със студено време, като температурите постепенно ще се повишат. През първото десетдневие се очакват мъгли на много места в равниите и низините. В планинските райони пък ще е слънчево и сравнително топло. В края на десетдневието облачността ще се увеличи и на много места ще превали. Очаква се и понижение на температурите.

Времето през второто десетдневие ще е динамично. Около 11, 14, 17 и 20 ноември се очакват валежи, като по високите полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

През третото десетдневие времето ще остане динамично. В началото на периода се очаква по-чувствително застудяване, като на места в Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Временно повишение на температурите се очаква в средата на периода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!