Сняг и дъжд, но големият студ си отива

OFFNews 09 януари 2019 в 07:45 4199 0

Днес преди обяд ще започнат валежи от сняг в Западна България, а до вечерта ще завали и в източната част на страната.

Ще духа южен вятър и с него температурите бързо ще се повишат, по-съществено през нощта срещу четвъртък.

Валежи от дъжд и сняг се очакват в южните и източните части на страната. В районите, в които има снежна покривка и валежът е от дъжд, ще има условия за заледявания. Минималните температури ще са предимно между минус 9 и минус 4 градуса, а преобладаващите максимални – между 0 и 5 градуса.

Над планините ще е облачно. От запад преди обяд ще започнат слаби валежи от сняг, които след обяд ще се усилват, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще достигнат и планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд ще е силен, в планините в източната половина на страната – бурен, вечерта и през нощта срещу четвъртък още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 7 градуса.

Над Черноморието през деня ще е почти без валежи, но вечерта първо в южните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа до силен вятър от юг, който ще повиши температурите и максималните ще са 3-6 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но вечерта ще се усилва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови