Снегът затвори три железопътни участъка

OFFNews 18 януари 2016 в 10:46 2044 0

vlak
Влаковете закъсняват заради затрупаните със сняг линии.

Поради усложнената метеорологична обстановка е преустановено движението на влаковете в три железопътни участъка на страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са навявания, паднала скална маса върху железния път и липса на напрежение в контактната мрежа, поради обилните снеговалежи. Това съобщават от пресцентъра на НКЖИ.
Железопътните участъци, в които е преустановено движението на влаковете, са следните:
Мост – Кърджали – в участъка има паднала скална маса върху железния път;
Дулово – Силистра – в участъка има обилни снегонавявания и образувани преспи върху железния път. От Русе е изпратен роторен снегорин на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, който да разчисти пътя от натрупания сняг;
Комунари – Шумен – в участъка липсва напрежение в контактната мрежа има и паднали дървета.
В останалите железопътни участъци на страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия като са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на дълги разстояния.
Железопътната инфраструктура остава под наблюдение, а аварийните екипи на Компанията са готови да реагират своевременно.
Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, пише в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови