След протеста: Отпускат 80 млн. лв. за хотелите, приютили украински бежанци

OFFNews 20 юли 2022 в 12:38 1641 4

Кирил Петков

Снимка Архив/БТА

Кирил Петков, министър-председател в оставка

80 млн. лв ще бъдат изплатени на хотелиерите, които са приютили украински бежанци. Това съобщи премиерът Кирил Петков преди началото на редовното правителствено заседание.

Искам да поздравя вицепремиера Калина Константинова, както и министъра на туризма Христо Проданов, че средствата за хотелиерите ще бъдат изплатени. Днес ще се приеме 80 млн. лв. европейски средства да бъдат платени за украински бежанци. Когато говорим как държавата помага - ето така помага. Даваме пари на българските хотелиери, финансирани от европейските програми, заключи премиерът.

Във вторник хотелиери и украински бежанци, настанени в хотели в "Слънчев бряг", блокираха за кратко кръговото кръстовище при входа на Равда. По думите на хотелиерите част от средствата за март и април не са получени, както и сумите за май. Те заявиха още, че и тези, които се дължат по новата програма от 1 юли, също се чакат. 

От Бургас министърът на туризма в оставка Христо Проданов обяви, че тази седмица трябва да бъдат изплатени всички средства за май по първата програма. Веднага след това ще бъдат стартирани и плащанията по новата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

2

Аз ако си плащам на хотел на морето или некой ми плаща, приютяват ли ме?!