След атентата в Страсбург: Нивото на терористична заплаха у нас остава ниско

OFFNews 12 декември 2018 в 18:57 2075 0

Снимка БГНЕС

След вчерашното въоръженото нападение в Страсбург, при което загинаха трима и бяха ранени 12 други, нивото на заплаха от терористичен атентат у нас остава ниско, а степента на готовност за реагиране – жълта (предупреждение).

Това беше решено на заседание на Консултативния състав на Националния оперативен щаб за управление на силите и средствата за противодействие на тероризма.

Заседанието се проведе днес под председателството на Младен Маринов, министър на вътрешните работи и ръководител на щаба. Присъстваха ръководни представители на Министерството на отбраната, Министерството на правосъдието, Министерството на външните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Национална сигурност“, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национална служба за охрана, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Електронно управление“, служба „Военна информация“, секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Беше направен анализ и оценка на обстановката по сигурността в страната в контекста на извършеното нападение в Страсбург. Участниците в заседанието взеха решение за запазване на нивото на заплаха - ниско, и на степента на готовност за реагиране – жълта (предупреждение).

Ще се наблюдават конкретни параметри на средата за сигурност и готовност за прилагане на допълнителни мерки за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!