Слънчево и топло време в деня за размисъл

Offnews 04 октомври 2014 в 10:43 1746 0

Слънчево и топло ще бъде времето днес над по-голямата част от страната. Очакваните максимални температури днес ще бъдат между 15 градуса и 20 градуса, в крайните югозападни райони до 22 градуса, в София – около 17 градуса.

По-значителна облачност ще има над Източна България, където ще продължи да духа умерен вятър от серетоизток-север. В останалата част на страната вятърът ще е слаб. По Черноморието ще продължи да духа умерен вятър от север-североизток. Там температурите ще бъдат около 17-19 градуса. 

Условият в планините днес са подходящи за туризъм, съобщава "Фокус". За оставащата част от деня се очертава времето да е хубаво, спокойно и да предостави благоприятни условия за туризъм. Температурите по най-високите части на планините сутринта са били около нулата, но тенденцията около обяд е да достигнат между 5 и 7 градуса. Съоръженията работят на Витоша, в останалите курорти те са в профилактика и не работят дори и през събота и неделя. Това най-вероятно ще продължи до началото на зимния сезон.

От ПСС препоръчват туристите да се съобразяват с настъпилата климатична промяна в планините. Тя е с типично есенни характеристики и хората трябва да го имат предвид, за да не изпадат в конфликтни ситуации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews