'Сиромах под прикритие' дари пенсията си от 219 лв. за видинската болница

OFFNews 10 април 2020 в 08:26 3677 1

81-годишният Вълослав Стратев, жител на врачанско село, дарява цялата си скромна пенсия от 219 лв. на лекарите от видинската болница, съобщи Нова тв.

Човекът няма претенции за какво ще бъдат похарчени парите му. Дарява ги с благодарност и за всяко добро, което според него най-добре може да направят лекарите в тази трудна ситуация с опасния вирус COVID-19.

Сиромах под прикритие и архонт на сиромашията - така нарича себе си Вълослав Стратев. Решил да дари парите на видинските лекари, които винаги са оценявали добрите му възможности да диагностицира, докато бил фелдшер във видинското село Медичевци. Благодарен им е и за доброто им отношение към пациентите му.

“Просто искам да даря на болницата моята скромничка пенсийка”, казва Вълослав.

Това не е първото добро, което прави. Започнал да дарява още преди 40 години. Убеден е, че бедността не идва от липса на пари, а от липса на морал.

“Който прави добро, получава добро. Такъв е моят морален закон. Аз съм инвалид. Болен съм от рак между другото. 4 години се боря с болестта, но съм проклет оптимист. Не се предавам”, разказва той. Съседите му и го разбират, и не съвсем. Казват, че е добра душа и човек с голяма сърце.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови