Силни гърмежи смущават нощна София (видео)

Кристина Минчева, Даниела Добрева 18 септември 2023 в 19:07 27308 1

Гърмежи

Снимка Борислава Златева

Гърмежи, придружени от пушек в района на квартал "Левски", които са чути и в "Хаджи Димитър" около 22 часа снощи

Силни гърмежи, придружени от пушек, са чути снощи около 22:00 часа в няколко софийски квартала, сред които "Св. Троица", "Левски" и "Хаджи Димитър". Жители на кварталите коментират случилото се във фейсбук групи. Те предполагат, че става въпрос за изпускане на пара от ТЕЦ. 

OFFNews се свърза с Контактния център на Столична община за повече информация. 

От там обясниха, че не са запознати със случая и по-подробна информация може да се получи от МВР.

От пресцентъра на МВР казаха, че най-вероятно става дума за ремонтни дейности в близкия ТЕЦ, като нямат информация какви са те и колко ще продължат. Уведомиха ни още, че са помолили да се извърши проверка.

От Топлофикация София обясниха пред OFFNews, че поради изключване на съоръжение, собственост на ЕСО, намиращо се на територията на ТЕЦ София, е последвало изпускане на пара в атмосферата.

Те определят това като нормален технологичен процес при подобни смущения в режима на работа на топлоцентралата. "Това не представлява опасност за гражданите и не води до нарушения в топлоподаването", допълват от дружеството. 

Видео: Борислава Златева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

MGS.22

19.09 2023 в 09:52

22:00 часа друг път. Гърмежите кънтяха в 1:18 след полунощ в нощта на понеделник. Хората "накацаха" по балконите все едно е новогодишна нощ.