Ще си сътрудничим с Русия в областта на селското стопанство

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2016 в 14:50 1978 0

Снимка МЗХ

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин подписаха протокол от първото заседание на Българо-руската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство, което се проведе у нас в Свети Влас, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

По време на заседанието бяха обсъдени резултатите и перспективите за търговско-икономическото сътрудничество. Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция.

В областта на животновъдството България и Русия ще си сътрудничат в развъждането на едър рогат добитък, както и в месодайното и млекодайното овцевъдството. Те ще осъществяват регулярен обмен на опит относно въпроси, свързани със съхраняването на генетически ресурси и съхраняване на биологичното разнообразие в животновъдството.

Сред останалите области, в които двете страни ще си сътрудничат, са винопроизводството,лозарството и рибностопанската дейност.

Второто заседание на Българо-руската работна група ще се проведе в Руската федерация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови