Шефът на СЕМ: Орязаха ни бюджета заради отразяването на ДАНСwithme

OFFNews 26 август 2014 в 12:26 3880 2

По време на кабинета „Орешарски” е имало натиск върху Съвета за електронни медии (СЕМ) заради медийното отразяване на антиправителствените протести, което е довело и до орязване на бюджета и риск от фалит.

Това разкри председателят на СЕМ Георги Лозанов в сутрешния блок на bTV.

"Бях извикан в парламентарната комисия по време на един отчет и от трибуната ми се караха за това, че ние не си гледаме работата и медиите отразяват една картина, която според тогава управляващите, бе невярна. Те искаха да поправим картината, а ние не поправяме медийните картини. След това, когато дойде време за бюджета, той ни беше намален", разказа Лозанов.

Той обаче допълни, че е получил уверение от служебният премиер проф. Георги Близнашки, че няма да се допусне фалит на СЕМ.

По повод предстоящите избори Лозанов сподели, че очаква кампанията да буди интерес и да е в полза на избирателите, а не "мътна пиарска стратегия на отделните кандидати”.

"Имаме една горчива поука, която даде една телевизия като TV7 – че обвързването на медии с политически проекти води до тежка криза на медиите, така че се надявам, че сега медиите ще проявят инстинкт за самосъхранение", каза още той.

Лозанов допълни, че СЕМ ще прави мониторинг на средствата за масова информация около изборите, като ще следи дали те са отдалечени от политическите сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови