Сестрата на премиера: Благодарна съм на проф. Петров като пациент

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2017 в 10:11 5373 3

Снимка Архив

Сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова защити вече бившия здравен министър проф. Николай Петров, който подаде оставка след разкритието, че е дал обществена поръчка на партньора на дъщеря си. 

Професор Петров го познавам като пациент. Имах много тежка диагноза и лекарите реагираха много бързо. Искам да благодаря на целия екип, който ме оперира. Трябва да се научим да пазим добрите професионалисти и хора – тези, които приемат състоянието на пациента като своя емоция, а проф. Петров е точно такъв, посочи Иванова.

Тя сподели, че не може да коментира решенията на брат си в професионален аспект, тъй като излизат от нейната компетенция.

"Професор Петров, просто се дръжте! Толкова много пациенти дължат живота си на Вас! Да си началник или министър е временно", категорична бе д-р Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Сестра на премиера обясни, че най-тежкият момент за нея, по линия на позицията на брат ѝ, е бил, когато закрили болницата, за която работела преди 15 години.

"Останах без работа. Тогава брат ми беше кмет. Намерих си работа в общинска болница, но веднага ме попитаха дали той не ми е помогнал, за да започна. Аз съм медик, който е учил за това, кандидатствал е и е намерил работа по специалността си. Ако си бях останала вкъщи, щяха да ме питат как се издържам", разказа д-р Красимира Иванова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22092

3

Стефан

02.11 2017 в 05:57

Работи нормално, служебно я познавам отдавна. Много години, преди брат и да стане ББ.
Искаш ли български шамари, или сам ще се гръмнеш некъде по паркинзите на немско?