Секретарят на МВнР, газил в "зелените релси": И други караха по тях

ОFFNews Последна промяна на 23 март 2016 в 19:21 7941 17

Снимка bTV.

Стоян Тодоров.

Бившият главен секретар на Министерството на външните работи (МВнР), който бе уволнен, след като се разбра, че е карал с колата си върху "зелените релси" при Руски паметник, заяви пред bTV, че е освободен от пост заради политически натиск, като той не е бил единственият нарушител.

„В четвъртък се обадих в Министерството, за да разбера каква е работата. И тогава стана ясно как са се случили нещата и как е започнал натискът за моето освобождаване... Да, натиск върху хората, които отговарят за службата, от кабинета на министър- председателя към хората, които ръководят ведомството”, казва той.

Според него всяка случка в държавата се употребява, за да се повиши имиджът на Борисов, а в последно време в държавата има много скандали и той е бил един от бушоните, които са изгърмели. Тодоров казва, че е безпартиен и е много възможно това да е допринесло за уволняването му.

Тодоров обяснява, че когато решил да премине през Руски паметник, заварил кръстовището затворено заради катастрофирал трамвай. По думите му всички коли тръгнали да се изнасят по релсите, затова тръгнал и той. Бившият секретар обаче видял, че колите затъват в калта, и решил да се върне, точно тогава някой го снимал.

Нарушителят поиска да се извини на колегите си, "които уважавам и ценя".

"Внимавайте, дами и господа, като се возите в градския транспорт без билет - може да не ви глобят, но да ви уволнят", каза той.

По принцип нарушението, което той е извършил, се наказва с глоба от 30 лв., но вместо това той заплаща с кариерата си, градена 24 години в държавната администрация. Нещо повече, мъжът е избиран за служител отличник и е поканен лично от министър Даниел Митов да се върне на работа в МВнР.

Той дори научил за уволнението си от медиите, докато бил в планиран отпуск.

Стоян Тодоров е назначен за главен секретар на МВнР точно преди година - на 11 март 2015 г. Преди това е бил главен секретар в агенция Електронно-съобщителни мрежи и информационни системи. Между юли 2002 г. и август 2010 г. е бил главен секретар в Агенцията по енергийна ефективност (АЕЕ) към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. От 1999 г. до 2001 г. също е бил главен секретар в МВнР, а преди това - от октомври 1992 г. до октомври 1999 г. е бил началник на отдел и след това заместник-изпълнителен директор в Агенцията по приватизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2016 в 01:01

Тоя глупак, корумпе и ментараджия така и не разбра че не само е нагазил в тревата, а е нагазил и в лайната. 10 години заместник на "мисър 10%", по времето и на Фил Cлабоумния, и на Жан Слабоумний и на Яшар Костич Крадливия все зам. в Агенцията по Приватизация. Оха-а-а...Как става тая работа. Тоя са го надушили и дебнали не от вчера. Сега го чака мъка и съмнения, обаче като му изтърсят торбата значително - както на другия идиот Бисеров - ще излезе чист, честен и значително по беден от лапите на правосъдието. Виж, Софиянски ожени щерката за сина на Черепа и сега мое си пуска всите климатици през зимата - има кой да му плаща тока. Бисеров олекнал, казват, бано и полека, с туй което човек може да спести за няколко века, ама ближе рани и не смее да сее закани. Сега и на тоз му мерят мярката, колко мое го изцоцат за да излезе чист. Hего го мерят, а той си мери кръвното. Така е, така е при паричните потоци. Нездравословно.

24.03 2016 в 12:56

И ан него да муе баничката сладка :(

24.03 2016 в 08:07

Quod liced bovi, non liced Jovi!

Говедо, ти си бил Юпитер, а си се държал като вол! Дано най-после другите простаци като теб разберат, че ПОЛОЖЕНИЕТО ЗАДЪЛЖАВА! Държавата ви дава възможности, заплати и привилегии не за да демонстрирате постоянно селяндурщината си, а с надеждата, че ще бъдете и пример за поведение. Сега плачи, тъпако. Малко ти е уволнението.

На свестните, нормалните, добрите и почтени хора - ХАГ ПУРИМ САМЕАХ!

Поздрав!

24.03 2016 в 02:39

тоя боклук - без необходимо образование и квалификация - цял живот - главен секретар или еквивалентни високо, и свръ високо заплатени синекурии през които мнават гигантски корупционни потоци. Да го назначат сега за портиер. И понеже има връзки - може и в някой пестижен хотел - пиколо. Толкова му е бразованието - за това става. Боклук и нагаждач, говнар, рушветчия. Сигурно там са копнали и са му търсели цаката. Сега, говорят, кур го чака.

24.03 2016 в 01:00

Бил е в отпуск? А тогава защо е карал служебен автомобил? Типично - лъжлив безмозъчен педераст.

23.03 2016 в 22:45

много идиоти има в държавната администрация

да се махне само един от тях е НЕДОСТАТЪЧНО

23.03 2016 в 22:27

Хич не ми е симпатичен - ама за това спокойно може да осъди държавата - съответно да платим ние данъкоплатците! да не би някой друг с глоба за 30 лева да е бил уволнен? Страсбургския съд няма избор да оправдае 'уволнение за 30 лева' :-(

23.03 2016 в 21:27

Тоя цървул е нагъл и безсрамен. И не е дипломат а е само главен секретар в министерството. Така както и главният счетоводител в МВнР не е дипломат а само главен счетоводител...

23.03 2016 в 21:15

Дрогаро цел жувот е бил началник или глаДна секлецарка. Сега ще се пенционира и ще му плащаме пенция без таван, защото се е изхабил да работи за благото на Народа. Машалла, майор Михов, машалла!

23.03 2016 в 20:55

Крайно време е да вкарват в затвора и за наглост!