Секретарят на МВнР, газил в "зелените релси": И други караха по тях

ОFFNews 23 март 2016 в 19:21 8576 17

Снимка bTV.

Стоян Тодоров.

Бившият главен секретар на Министерството на външните работи (МВнР), който бе уволнен, след като се разбра, че е карал с колата си върху "зелените релси" при Руски паметник, заяви пред bTV, че е освободен от пост заради политически натиск, като той не е бил единственият нарушител.

„В четвъртък се обадих в Министерството, за да разбера каква е работата. И тогава стана ясно как са се случили нещата и как е започнал натискът за моето освобождаване... Да, натиск върху хората, които отговарят за службата, от кабинета на министър- председателя към хората, които ръководят ведомството”, казва той.

Според него всяка случка в държавата се употребява, за да се повиши имиджът на Борисов, а в последно време в държавата има много скандали и той е бил един от бушоните, които са изгърмели. Тодоров казва, че е безпартиен и е много възможно това да е допринесло за уволняването му.

Тодоров обяснява, че когато решил да премине през Руски паметник, заварил кръстовището затворено заради катастрофирал трамвай. По думите му всички коли тръгнали да се изнасят по релсите, затова тръгнал и той. Бившият секретар обаче видял, че колите затъват в калта, и решил да се върне, точно тогава някой го снимал.

Нарушителят поиска да се извини на колегите си, "които уважавам и ценя".

"Внимавайте, дами и господа, като се возите в градския транспорт без билет - може да не ви глобят, но да ви уволнят", каза той.

По принцип нарушението, което той е извършил, се наказва с глоба от 30 лв., но вместо това той заплаща с кариерата си, градена 24 години в държавната администрация. Нещо повече, мъжът е избиран за служител отличник и е поканен лично от министър Даниел Митов да се върне на работа в МВнР.

Той дори научил за уволнението си от медиите, докато бил в планиран отпуск.

Стоян Тодоров е назначен за главен секретар на МВнР точно преди година - на 11 март 2015 г. Преди това е бил главен секретар в агенция Електронно-съобщителни мрежи и информационни системи. Между юли 2002 г. и август 2010 г. е бил главен секретар в Агенцията по енергийна ефективност (АЕЕ) към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. От 1999 г. до 2001 г. също е бил главен секретар в МВнР, а преди това - от октомври 1992 г. до октомври 1999 г. е бил началник на отдел и след това заместник-изпълнителен директор в Агенцията по приватизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!