Сдружението на общините с нов шеф

OFFNews 03 януари 2018 в 11:43 2422 0

Снимка Bloomberg.tv

Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), информираха от организацията. 

Тя встъпи в длъжност от 1 януари 2018 г., след като бе избрана с конкурс през декември 2017 г. До момента Силвия Георгиева бе управител на търговското дружество "Актив" на НСОРБ.

Сред приоритетите й са реално въвеждане на електронните услуги в общините и новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. Георгиева иска да работи за развитието на модерни общини, със сигурна, чиста и зелена среда, силна местна икономика и социално справедливи общности, където всеки човек има значение.

От Сдружението уверяват, че ще продължат да водят постоянен диалог с правителството и парламента за реална децентрализация на държавното управление. Стремежът е да бъдат предоставяни публичните услуги на местно ниво.

Силвия Георгиева е завършила Софийския университет "Свети Климент Охридски" със специалности "Политически науки" и "Европейска публична администрация", с профил "Местна власт и управление".

Тя има следдипломна квалификация "Лидерство и местна демокрация" от Централноевропейския университет в Будапеща, както и специализации по управление на проекти с европейско финансиране от България, Белгия и Гърция.

Георгиева има над 15 годишен опит в местното самоуправление - като общински съветник в мандат 2003 - 2017 и управител на НСОРБ - Актив ЕООД (консултантска фирма на НСОРБ) от създаването й през 2006 г. досега. Притежава и петгодишен опит в управление на неправителствена организация като изпълнителен директор на Фондация "Свиленград 2000", тя е на 43 години, омъжена, с едно дете.

Досегашният изпълнителен директор на НСОРБ беше Гинка Чавдарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови