Събират стари гуми, за да не ги палят в гетата

OFFNews 09 декември 2017 в 07:04 4292 2

Столична община и районна администрация „Овча купел“ организира събиране на стари гуми от домакинствата днес и утре от 8 до 16 часа, съобщиха от Московска 33. 

Целта е гумите да не се изхвърлят безразборни и да не бъдат горени за отопление в гетата, за да не се замърсява въздуха. 

Трите пункта, на които ще се приемат гуми, са на ъгъла на бул. „Президент Линкълн“ № 55 и ул.„Зеленика“– Автокозметичен център „Портокал“; автопаркинг на бул. „Президент Линкълн“ срещу бл.431 и павилион в „Овча купел“ 2 на кръстовището на бул. „Президент Линкълн“ и ул. „Петър Димков“.

За "Суходол", "Горна баня", Мало бучино и старата част на Овча купел има мобилен пункт, на телефон  0882 271218 гражданите могат да съобщят точния адрес, от който да се вземат гумите. 

Преди дни жители на "Красна поляна" "Разсадника" и "Овча купел" разпространиха във фейсбук снимки на гъст смог в района, който според тях се дължи на регулярното горене на гуми, пластмаса и други токсични материали в бедните квартали в близост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.12 2017 в 19:04

От гумаджийниците.
Има поне още една, лятна причина, да се събират гумите - комарите. В камара гуми, живеят и снасят яйца повече комари, отколкото на километър Дунав, даже в мокрите участъци. Това е ад. А вместо това, общината затвори пунктовете за вторични суровини, и събирането им стана икономически безсмислено, и физически невъзможно.

15914

1

поп Дръвчо

09.12 2017 в 16:15

А защо не ги приемат за вторични суровини? Има фирми които ги преработват, те откъде ги вземат?
 
X

Да помогнем на украинските деца!