С цигара в уста член на ВСС обсъжда скандала Цацаров-Гергов-Дончев (снимка)

OFFNews 27 април 2017 в 15:24 10383 1

С цигара в уста член на ВСС обсъжда скандала Цацаров-Гергов-Дончев (снимка)

Румен Георгиев от ВСС показа истинска "ангажираност" при дебатите около скандала ЦУМ гейт по време на заседанието на съвета в четвъртък. Видимо отегчен от разговорите за това защо и по какъв повод главният прокурор Сотир Цацаров се е срещнал с бизнесмена Сашо Дончев в кабинета на Георги Гергов в ЦУМ, Георгиев сложи цигара в устата си, очаквайки да бъде сложен край на дебатите и членовете на съвета да излязат в обедна почивка. 

По време на той зае позицията на членовете на ВСС, които защитиха Цацаров. Искането ВСС да се занимае със случая дори беше определен като опит за дестабилизация на държавата. Димитър Узунов пък определи поведението на Лозан Панов като актьорско и предположи, че лично Робърт Де Ниро щял да носи чантата на председателя на ВКС на гръб.

Сотир Цацаров отказа да дава обяснения по случая, като обясни, че не е нарушил закона и служебните си задължения. Той отказа да уточни какво са си говорили на срещата с Гергов и Дончев. Той също нападна Лозан Панов и му заяви, че не му дължи обяснения с кого се среща и че не е гледал интервюто му по телевизията в един от сутрешните блокове, тъй като бил в банята. Главният прокурор се защити като обясни, че среща е имало и той не крие това. Срещата обаче не била с подсъдими или с криминално проявени личности. "Не сте човекът, който може да ме съди", заяви Цацаров.

Очаквано ВСС не подкрепи искането за изясняване на фактите около срещата и след гласуването членовете на съвета излязоха в дълго чаканата обедна почивка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови