Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

С пари от столичния приватизационен фонд ще ремонтират детски градини и училища

OFFNews 06 октомври 2022 в 07:05 795 0

Столична община

Снимка СО

СОС заседава днес

С пари от Столичния приватизационен фонд (СОПФ) да се извършват неотложни ремонти на детски градини и училища ще гласува на днешната си сесия Столичният общински съвет. 

77 730 лв. ще струва ремонт на покрива на сградата на ДГ № 68 „Ран Босилек“ и на ДГ № 64 „Първи юни“ в район „Люлин“. За неотложни ремонти се отделя и сумата от 276 642,65 лв. с ДДС – 59 847 лв. за ремонт на покрива на сградата на детска градина в с. Яна, 52 928 лв. за ремонт на тротоарната настилка около сградата за детска градина в Враждебна и 163 866 лв. за ремонт на четири от общо шест детски площадки в двора на детската градина в Враждебна. 

Средства ще има и за сградата на 162 ОбУ „Отец Паисий", в което се обучават ежегодно над 350 ученици. Тя е проектирана през 1970 г. и е построена през 1973 г., след което не е правен основен ремонт и вече е в лошо състояние и морално амортизирана. Към настоящия момент са извършени повече от 50% от строително-монтажните работи по Проект „Красива България", но се налага и съфинансиране в размер на 81 337.84 лв., които ще бъдат осигурени от СОПФ.

Съветът за управление на СОПФ е одобрил и финансиране на втория етап от ремонта на многофункционалната спортна площадка в с. Балша, която е единственият спортен обект в селото. Необходимите средства са 59 664,80 лева с ДДС, за които се предвижда да се построи метална ограда, да се постави предпазна текстилна мрежа, да се изгради ново осветление и др. 

Одобрени са и средства за дейности и инвестиции по Стратегията за дигитална трансформация на София, която разглежда дигитализацията в по-широк смисъл – не само надграждането на вече съществуващи процеси, но и трансформирането на тези процеси и създаването на изцяло нови възможности. 

Целта на стратегията е да се развие взаимовръзката между физическата и дигиталната инфраструктура, да се създадат бази данни в сътрудничество с бизнеса и други  заинтересовани страни. В тази връзка Съветът за управление на СОПФ е одобрил отпускането на 800 хил лв. (без ДДС) за подновяване на поддръжка (vendor support) и разширение на текущата изчислителна инфраструктура, за изпълнение на мерки по подобряване качеството на електронното управление в Столична община, чрез добавяне на модулни (Blade) двупроцесорни сървъри в наличните сървърни шасита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!