Quantcast

С 3.7 млн. евро ще рекламираме лютеница в Русия и ОАЕ

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 14:23 1186 3

България ще даде над 3.7 милиона евро за реклама на лютеницата и традиционни български консерви и сладка в Русия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

ДФЗ и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България (СППЗБ) подписаха днес договор за реклама на български продукти по схемата „Промоционални програми”. 

Общата стойност на проекта е 3 759 660 евро, като половината от средствата са осигурени от Европейския съюз - 1 879 830 евро, 30% са национално съфинансиране - 1 127 898 евро, а 20% идват от съюза на производителите - 751 932 евро.

Организацията спечели финансиране по подобен проект и през есента на 2011 г. на същата стойност.

Новата програмата е тригодишна и е под надслов „Освободете европейския вкус” и има за цел цели да увеличи потреблението на лютеница, консервирани домати, печени зеленчуци, конфитюр от рози и шипков мармалад в Русия и ОАЕ, уточниха от ДФЗ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2014 в 20:30

Само дето в българската лютеница нито една от съставките не е произведена в България.

28.07 2014 в 16:47

По-голяма щуротия скоро не бяхме чели, единствено в коментар 01 проблясва здрав разум. Младините ни минаха в белокаменната и добре помним как буркани с домати и особено с чушки стояха с години в магазините из Москва, често те бяха единствената стока там. Руснакът по принцип не познава червената чушка ( както и много други неща) и я избягва. За него тя не е добро мезе. И какво смятат нашите другари - ще накарат армията да се храни с лютеница или какво ? Ей, много е силна инерцията от едно време, лесно беше, сладко беше, но свърши. В същото време на запад в Европа харчат милиони за разни италиански антипасти, "домашни", с нищо не са по-добри от нашите. Ама трябва да се поразтичат, да рискуват, че не е лошо и езици да се знаят......

28.07 2014 в 16:31

Ще бъда учуден,ако на тези пазари се продаде лютеница на такава стойност.Не знам не е ли по-добре за тази сума браншовата организация да бъде подпомогната да наеме местни,които да работят известно време на съответните пазари и да организират дистрибуция не само на лютеницата, но и на по-широка продуктова гама. От личен опит знам, че със заинтересован подходящ местен играч могат да станат чудеса.