Ремонтът на кръстовището на "Руски паметник" започва на 10 юни

OFFNews 07 юни 2015 в 15:34 4893 1

Ремонтът на кръговото кръстовище на софийския площад "Руски паметник" ще започне в сряда, 10 юни. Това налага нова организация на движението, включително за градския транспорт, обясни за БНР заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

До 15 август се забранява престоят и паркирането на 60 метра в локалното пътно платно на булеварда преди паметника.

Ремонтът на Руски паметник предвижда преместването на релсите и пускането на "зелен трамвай" по тях, като ще се изгради истинско кръгово кръстовище. "Зелен" трамвай означава, че мотрисите вече ще се движат върху трева, а не върху бетон.

Най-тежкият проект, вероятно по-тежък и от ремонта на "Цариградско шосе", като организация на движението, тъй като там имаме над 17 етапа с временна организация на движение. Основната причина е, че значителна част от реконструкцията е свързана с подмяна на подземната инфраструктура. Първата временна организация, която ще влезе от 10-и юни предвижда частично затваряне на локалните платна в един малък участък, както и част от ул. Опълченска, в района пред МВР - болница, където движението ще се осъществява двупосочно в южните платна, северните ще бъдат затворени, коментира Любомир Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!