Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Работната седмица си отива с кодове за вятър и риск от пожари

OFFNews 07 август 2015 в 06:00 2451 0

Работната седмица си отива с горещ петък, максималните температури ще са между 31 и 36 градуса. За пет области за днес е обявен жълт код с предупреждение за силен вятър.

В Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали поривите на вятъра ще достигат до 17-20м/сек, съобщават от НИМХ.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопския масив, но само на изолирани места е възможно краткотрайно да превали. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен изток-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 26 градуса, на 2000 м - около 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони - без валежи. Ще е ветровито, с умерен и силен изток-североизточен вятър. Максимални температури 29-31 градуса, температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението на морето е около 3 бала.

Червен код за опасност от пожари е обявен за областите Ямбол, Стара Загора, Хасково, Сливен, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. Оранжев код или трета степен за готовност за борба с пожарите е обявен за части от Видин, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил. Прогнозата на НИМХ цели да предипреди за риска Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews