Проверяват полицаи - пуснали шофьор убиец на пътя

OFFNews 17 август 2015 в 13:56 6113 2

Проверяват полицаи - пуснали шофьор, който уби пешеходец в Пловдив

Прокуратурата разпореди проверка на действията на двама полицаи, които освободили шофьор, убил пешеходец в Пловдив. 

Инцидентът се разигра на 12 август. 24-годишният Милан Дивеков помете на пешеходна пътека 63-годишен мъж от Пловдив, след като прелетя през пешеходна пътека с над 100 км/ч. След фаталния инцидент младежът зад волана се опитал да се заключи в купето, но свидетели го извадили от колата и го задържали до идването на полицията. Роднини на виновния шофьор го обградили, за да не бъде линчуван, разказват очевидци. По-късно обаче полицаите го освободиха.

От прокуратурата съобщиха, че на 14 август е разпоредена проверка на действията на двамата полицаи, които не са уведомили дежурния прокурор за случая, не са задържали младият състезател и са го оставили да се прибере у дома. 

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив поиска постоянен арест за Дивеков, който беше пратен от Окръжния съд в домашен арест. В мотивите на протеста се посочва, че мъжът не живее на постоянен адрес и има повече от осем санкции за нарушения на правилата за движение по пътищата. Последното нарушение е регистрирано на 10 май 2015 г.  

Срещу Милан Дивеков е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!