Протече първият саниран от държавата блок в Димитровград

ОFFNews Последна промяна на 03 февруари 2016 в 20:42 9789 11

Снимка Дарик радио-Хасково.

Санираният блок в Димитровград.

Покривът на първата санирана по националната програма сграда в Димитровград е протекъл, предаде "Дарик".

Живеещите в блок №18 се оплакват, че по време на сняг и дъжд водата се стича по фасадата и влиза в апартаментите им. Те си обясняват проблема с това, че козирката над терасите е едва 3 см.

Жилищната сграда е с 8 етажа, 2 входа и 48 апартамента, като е строена през 1982 г. За санирането ѝ са дадени 460 000 лв. без ДДС на хасковска фирма, която изпълни проекта между 20 октомври и декември миналата година.

Хората смятат да изпратят сигнал до кмета Иво Димов с надеждата проблемът да се реши. Въпреки това те са доволни от санирането и отбелязват, че в домовете им е по-топло.

Кметът вече е изпратил на място проверяващи, за да проучат ситуацията и - ако наистина има теч - да накарат фирмата изпълнител да го отстрани, тъй като санирането е с 5 години гаранция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2016 в 17:03

фифо, този експерт дето ти го е казал това е толкова експерт колкото и ти можеш да мислиш. няма как проветряването, пък макар и за половин час на ден, да повлияе на ефекта за сградата 24 часа 365 дни. Логично е за третокласник, за теб е много сложно. Препоръките на истинските експерти е да се проветрява по 10 минути сутрин и вечер при широко отворен прозорец, при спрени отоплители. Също така, абсорберите, вентилаторите в баните и непростирането на пране вътре е задължително. който си е остъклил всички тераси да си купи сушилна!иначе децата ви дишат мухъл

04.02 2016 в 16:57

в защита на йончев на амбразурата се появи матросов кашпировски"работил" във фирма, която доставяла материалите, но "доскоро" как пък така услужливо вече е напуснал, но освен с материалите е запознат и с "изработката".
Йончев, от толкова сътрудници как пък не намери един свестен и що годе талантлив да замаже гафа ами ползваш някакви мизерни тролове дето две смислени думи не могат да вържат. Хората много били живели и знаели досега къде им тече- посъветвай троловете си да четат внимателно- конденза се появява именно в добре изолирани жилища, тоест, преди санирането не го е имало. слабо, кашпер, слабо!

04.02 2016 в 13:32

Какво е последно?
Първо пишете, че протекъл покрива, после се оказва, че от козирките на балконите.
Гледайте какво преписвате, за да не ставате за смях. Аман от некадърни журналя.

04.02 2016 в 11:17

Изглежда тука си имаме експерт по саниране на жилишни сгради . Ако сте Гербаджия сте "експерти" по всичко , справка новата ни министърка . Значи според вас народа не може да различи конденз от теч . Че те тези хора сигурно от вчера живеят в този апартамент , те "не" знаят къде се образува конденз . И в същото време се появяват течове , които преди санирането не ги е имало .И отделно господин дървен философ аз работя в една от фирмите която доставя материялите на два обекта по тази програма . Купува се най евтиното като материал , изработката е на същото ниво . Само ще дам един пример , полагане на фасадна мазилка при 0'C градуса които падат под нулата през ноща , добавка не се използва!

04.02 2016 в 09:01

И както каза един доказан експерт - цялата енергийна ефективност (и спестени пари) от чудото наречено "саниране" за година, се изпарява след като домакинята проветри два пъти по половин час жилището през зимата.

04.02 2016 в 08:50

"ВОДАТА СЕ СТИЧА ПО ФАСАДАТА И ВЛИЗА В АПАРТАМЕНТИТЕ ИМ" гениално, Йончев, внимавай какво преписваш. "въпреки това са доволни"- все пак не сте посмели напълно да се подиграете с хората.
откъде влиза водата- май през дупките в мозъците на някои хора в псевдомедии. Новината ви кърти яко! дори без особени инженерни познания на всеки, който живее в апартамент му е ясно, че става дума за прекомерен конденз по остъклените тераси поради слабо проветряване и простиране на прането вътре. така става при добра изолация- трябва да се проветрява и да не се простира вътре.хорицата не го знаят, защото досега влагата от домовете им се е изпарявала заедно с топлината и парите им. сега ще се научат.

04.02 2016 в 00:13

ака става като не се сложи водобранна лайсна. Много съобразителни изпълнители, няма що...

03.02 2016 в 22:46

Какво ревете бе!? Няма потвърждение за тази новина от никой!

03.02 2016 в 21:33

Гарантирано от ГРОБ и свинята с винетките.

03.02 2016 в 21:24

Не бе, иначе държавата санира,и то по европрограми,подпомага и частния "бизнес", абе да се въртят едни пари... ама как и да се погледне,все държавата е виновна. Извода е ясен.