Промени в движението заради ремонта на "Цариградско шосе"

OFFNews 23 март 2014 в 12:44 6940 4

Промени в движението заради ремонта на "Цариградско шосе"

Започва ремонтът на бул. „Цариградско шосе“, което ще доведе до промени в движението в столицата, съобщи „Фокус“.

Ремонтните дейности започват реално на 1 април, но част от промените в движението влизат в сила още на 27 март.
Ремонтът ще включва участъка от надлеза над бул. „Г.М. Димитров“ до надлеза на бул. „Александър Малинов“. Ще бъдат ремонтирани двата надлеза, пешеходният подлез под бул. „Цариградско шосе“ при Окръжна болница, централните и локалните платна на булеварда в този участък.

Част от ремонтните работи е и рехабилитацията на подлеза „Царевец“ на Орлов мост, като ремонтните дейности се извършват в момента.

Ремонтът ще протече на няколко етапа, като първият ще включи ремонта на надлеза на бул. „Г.М. Димитров“. До края на март ще бъдат затворени левите ленти на платната пред и зад надлеза в протежение на 50 метра. За времето на ремонтните дейности е въведено ограничение на скоростта във всяка посока от 80 на 40 км/ч.

Предвижда се стесняване на броя на активните ленти, които ще бъдат използвани с прехвърляне на движението от едната половина на булеварда в другата, уточни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Основният ремонт на платното на надлеза при бул. „Г.М. Димитров“ в посока Пловдив започва на 1 април. Движението в двете посоки ще става в платното с посока центъра, като срокът за завършване на ремонта е 45 календарни дни.

Платното в посока центъра ще бъде затворено на 16 май и движението ще бъде обърнато.

В средата на май трябва да започнат и строителните работи на надлеза на бул. „Александър Малинов“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови