Прокуратурата разследва смъртта на възрастен мъж в общински дом в Аспарухово

Аутопсията установява, че възрастният мъж не е починал от естествена смърт

OFFNews 31 януари 2022 в 18:23 2197 0

Снимка Архив

Варненската прокуратура разследва случай на починал възрастен мъж в общинска база в село Аспарухово на 1 януари. След обаждане от медицинска сестра дъщеря му Мариам Мхитарян го е заварила с 5-7 сантиметрова рана на тила, съобщи bTV. 

След аутопсия е установено, че възрастният мъж не е починал от естествена смърт.

На 22 ноември девет души в стареческия дом в Рояк загинаха в пожар. Сред оцелелите, които бяха настанени временно в общинска база Аспарухово, е 67-годишният баща на Мариам, диагностициран с Алцхаймер.

Рано сутринта на 1 януари получава обаждане от медицинска сестра, че баща ѝ е починал, и че когато са влезли в стаята му през нощта са го намерили на леглото, починал в съня си. 

Когато пристига със съпруга си в Аспарухово, Мариам едва бива допусната да влезе в стаята при баща си. 

„Когато се качих в стаята, той лежеше на леглото, беше целия в синини, на главата си имаше рана, около 5-7 см. отзад на тила. За тези синини и рани ние нямахме никаква информация, от дома никога не са звъннали да ни предупредят, че той се наранява, че е падал, или има по-сериозни наранявания, които могат да костват живота му“, разказва тя.

Мариам подава жалба и случаят вече се разследва от окръжната прокуратура във Варна. Направена е аутопсия и е установено, че смъртта не е била естествена, а предизвикана от ударите, които е получил по главата. 

Според управителя на старческия дом в Рояк Милена Мазурик "в никакъв случай не може да се говори за някакво насилие спрямо него":

„Вътре в самата стая е проявявал агресия – чупил е шкаф. На мен ми беше казано, че се е самонаранил, докато е бил в такова състояние. Знам и за случай, в който аз лично съм уведомила дъщеря му. Беше агресирал срещу човека, с когото е в стаята. Аз лично не съм знаела дали той има някакви синини или наранявания. Смея да твърдя, че този човек е бил обгрижван така, както трябва", заяви тя пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови